Hurlaterbokstaven_logga_180504

Om Abc-boken

Att lära sig bokstavsljuden är grunden i att lära sig läsa. Det är ju det vi behöver göra för att koppla ihop bokstav med språkljud och sedan få ihop det till ord. Ändå handlar de flesta ABC-böcker om att lära sig vad bokstäverna heter istället för hur deras ljud låter.

I den här fiffiga ABC-boken får man höra hur bokstavsljuden låter genom att trycka på knappen till varje bokstav. Genom att hänga med och titta på bilderna får man samtidigt se hur ljuden kan se ut. Då blir det lättare att komma ihåg dem. Och vips så är man ett steg närmare att kunna läsa.

Idén till boken bygger på forskning kring läsinlärning. Den visar tydligt att en tidig medvetenhet om kopplingen mellan bokstav och språkljud gynnar läsinlärningen. Boken är framtagen av Susanna Cabander som är utbildad logoped och som vill bidra till att hjälpa fler barn att lära sig läsa.

Recension på bloggen Logopeden i skolan:
Boktips: "Hur låter bokstaven?" En ABC-bok om bokstavsljuden.

Aktuellt

I och med den nya dataskyddslagen, General Data Protection Regulation (GDPR), som träder i kraft den 25 maj har vi infört en policy kring vårt sätt att hantera personuppgifter.
I den förklarar vi vilka uppgifter vi sparar om dig samt i vilket syfte vi sparar och använder dem. Till policyn »

Läs hela inlägget »
2018-04-03
Ny Abc-plansch
2018-03-14
Besök oss på BARNmässan!
2018-01-16
Lager och hyllor påfyllda!
2017-12-20
Nya böcker

FÖLJ BOKEN PÅ FACEBOOK